vybavujeme

Jak na listový salát

Začněme od konce. Listový salát by měl přijít na stůl řádně očištěný a osušený. Dresink si host přidá sám podle chuti. Vyhneme se tak situaci, že salát „zblátiví“ dříve, než jej doneseme na stůl.

vaříme

Zapalte jídlo

Flambování (z fr. flamber = hořet) je opalování pokrmů různě aromatizovaným alkoholem (koňakem, likérem, rumem, vodkou). Zapálit se dají jedině páry z nápoje, který obsahuje více než 50 % alkoholu. Tato úprava zlepšuje vzhled nebo […]

vaříme

Knedlík na 100 způsobů

Knedlíky jsou nedílnou součástí českých receptů našich maminek a babiček, které je stejně umí uvařit nejlépe. Ve starověku i středověku se názvem knedlík označovaly kuličky či šišky z masa a máčené housky. V 17. stolení […]