Bezpečnost při obsluze kuchyňského robotu zajištěna

Italský výrobce kuchyňské techniky Sirman patří ve svém oboru mezi absolutní špičku. Společnost Sirman vyrábí profesionální nářezové stroje, mlýnky na maso, elektrické škrabky brambor, kutry a také profesionální kuchyňské roboty. Ty jsou vybaveny různými bezpečnostními prvky, které zajišťují pohodlnou a bezpečnou obsluhu zařízení.

Bezpečný kuchyňský robot

Bezpečnostní prvky

  • Pro bezpečnost uživatele bývají profesionální kuchyňské roboty vybaveny bezpečnostním krytem míchací nádoby s elektrickým blokováním, které zajišťuje, že zařízení pracuje pouze tehdy, pokud se kryt nádoby nachází ve správné poloze a nádoba je zdvižena do nejvyšší polohy.
  • Jako dodatečné bezpečnostní zařízení má hnětač ochranu při výpadku elektrického proudu. Znamená to, že při výpadku elektrického proudu lze zařízení uvést do provozu až po opětovném stisknutí tlačítka START. Toto bezpečnostní zařízení zaručuje, že se zařízení samočinně nespustí při obnovení dodávky elektrického proudu.
  • Držák a bezpečnostní kryt nádoby jsou elektronicky propojeny, takže zařízení pracuje pouze tehdy, pokud je nádoba uchycena v nejvyšší poloze. Kromě toho se v příslušné poloze musí nacházet i bezpečnostní kryt nádoby tak, aby výřez v bezpečnostním krytu zaklapl nad trojúhelníkem na okraji nádoby. Jakmile je nádoba zdvižena pomocí páčky a kryt zablokován, zařízení začíná pracovat a poskytuje tak uživateli vždy úplnou bezpečnost.

Výběr míchacích nástavců

Plochý míchač, šlehací metla a hnětací hák jsou určeny výhradně pro práce předepsané v jejich popisu. Není vhodné používat plochý míchač k přípravě těžkých těst, šlehací metlu k ničemu jinému než šlehání nebo mixování lehkých směsí.

Hnětací hák: těžké směsi, jako např. chlebové těsto

Plochý míchač: používá se většinou na lehká těsta, koláče, nádivky a mixovanou zeleninu

Šlehací metla: nejlépe se hodí na lehké směsi, jako např. šlehačku, majonézu, vejce, bílky, palačinkové těsto a na soufflé

Zdroj: internet

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*