
Vše se točí kolem pizzy
Bez přílohy a příborů. Pizza je jedním z mála jídel, ke kterému se nepodává příloha. Snadno se jí u stánku fast foodu, jako hlavní chod na letních zahrádkách a jednoduše si ji připravíme i sami doma […]
Bez přílohy a příborů. Pizza je jedním z mála jídel, ke kterému se nepodává příloha. Snadno se jí u stánku fast foodu, jako hlavní chod na letních zahrádkách a jednoduše si ji připravíme i sami doma […]
Jen málo jedinců by odolalo pravé italské pizze. Placky podobné dnešní pizze se připravovaly již v době neolitu. Ploché koláče začali dělat starověcí Egypťané a od nich je převzali Římané. Název pizza pochází z neapolského […]
Přestože je za rodiště pizzy považována Itálie, případně Brazílie, ani v Čechách se jí nevyhýbáme. Každý rok sníme více než 31 milionů pizz. Je libo pizzu nebo těstoviny?
Název pizza je odvozen ze slova picea, které pochází z neapolského dialektu italštiny. Označovaly se jím pečené placky z kynutého těsta, na které se přidávaly další ingredience. Již na konci 17. století vznikaly první pizzerie. […]
Pizza již velmi dlouhou dobu slaví úspěch po celém světě a je stále velmi oblíbenou pochoutkou. V čem tkví její úspěch a jak se připravuje?
Pečení komerčně úspěšné pizzy závisí na čtyřech důležitých faktorech: chuti, schopnosti připravit opakovaně pizzu stejné kvality, ziskovosti a kvalitním vybavení.
Nejčastější problém je, že pizza nechutná jako od pravého Itala. Zpravidla je těsto příliš suché a těžké, okraj příliš tvrdý a vše chutná po droždí.
Copyright 2000+ Hofmann Bohemia – partner gastronomie s.r.o., všechna práva vyhrazena.