vaříme

Vařit pomocí Sous Vide v hrnci

Pomalé vaření Sous Vide v hrnci Zkuste pomalé vaření jednoduše v hrnci pomocí našeho nového přístroje Sous-Vide Stick. Ale nejdříve trochu teorie, abychom Vás navnadili… Co je Sous-Vide?  Jak říká šéfkuchař firmy Hofmann Bohemia – partner […]

peníze

Gastrozařízení jako náhradní plnění

Nezaměstnáváte zdravotně postižené? Hrozí Vám pokuta až 1 000 000 korun. Povinnost zaměstnávat 4% osob se ZP se vztahuje se na všechny (s výjimkou vojáků z povolání, obecní policie, inspektorů báňských úřadů a výjezdových skupin poskytovatelů záchranné služby), kteří za sledované období […]

vaříme

Vepřové hody o Masopustu zdravěji

Ostatky, fašank, voračky, končiny, zkrátka Masopust, jehož počátek nastává po svátku Tří králů a končí na masopustní úterý před Popeleční středou. Tučný čtvrtek připadá na 20. 2. 2020 Vánoční hodování nekončí, s masopustem přichází další oslavy, […]

vybavujeme

Vaření při nízkých teplotách

Nízkoteplotní vaření znamená vaření za nízkých teplot po dlouhou dobu. Tato metoda může být uplatněna pro tepelnou úpravu celé řady pokrmů, ale největších efektů lze dosáhnout u tepelné přípravy masa hovězího, telecího, vepřového a zvěřiny.

tipy

Sauna v kuchyni

Horko, vlhko a téměř se nedá dýchat. V kuchyni stav velmi častý. Můžeme tomu však jednoduše zabránit. Při vaření vzniká pára. Bez páry bychom neuvařili. Můžeme však vařit tak, abychom se v kuchyni neudusili. Při […]

vybavujeme

Chtějte víc, chtějte Bartscher

Přestože se tváří stejně, nejsou stejné. Některé vydrží více, některé věci vydrží méně, přestože si jsou podobné jako vejce vejci. Chtějte proto od svých výrobků více, chtějte Bartscher.

tipy

Nenechte ocel zreznout

Nerezová ocel je obecný název pro všechny druhy oceli, které nepodléhají korozi, jsou odolné oxidaci. Je zde také pasivní vrstva na povrchu, která se neustále obnovuje a zabraňuje korozi. Tato ocel je odolná oxidaci díky […]