Mít profesionální šéfkuchařský nůž je opravdu důležité. Pozná se podle dlouhého špičatého ostří, oboustranným broušení a poměrně vysokou čepelí. Ergonomicky tvarovaná rukojeť musí pohodlně padnou do ruky.
Profesionální série nožů PRO
Práce s nožem musí být zábava. Když s ním zacházíte dobře, je to nákup na celý život. Vybírejte podle kvality jen ty, které budete opravdu potřebovat a nezůstanou ležet v zásuvkách. Série kuchařských nožů PRO nabízí ty nejpoužívanější vyvinuté ve spolupráci s profesionálními kuchaři – nože pro vykosťování, krájení a porcování, k dokonalému oddělení kůže od masa. Nože určené na maso, zeleninu, ovoce, sýry, salámy a ryby. Jsou vyrobené z německé chrom-vanadové oceli, který má vyšší tvrdost a odolnost než klasická ocel.
Protiskluzová rukojeť nožů velmi dobře padne do ruky. Nože jsou vhodné do myčky nádobí, výrobce doporučuje ruční čištění. Profesionální řada nožů se dodává včetně 7 barevných zátek, které slouží pro přiřazení nožů k surovině podle platných směrnic HACCP.
Parametry nožů PRO:
- vysoký stupeň tvrdosti
- jemně broušená hladká čepel
- dlouhá životnost ostří
- velmi snadné broušení
- vysoká odolnost proti korozi
- protiskluzová, vyvážená rukojeť
- antibakteriální rukojeť (SteriShield) ze Santoprene beze švů
- chrom-vanadová ocel
Druhy nožů PRO:
- Nůž loupací (na měkké plody i plody s tuhu slupkou)
- Nůž kuchyňský
- Nůž kuchyňský s extra širokou čepelí (univerzální nůž pro krájení, porcování, tvarování potravin a zploštění masa)
- Nůž vykosťovací (se zúženou čepení pro dokonalé okrajování masa od kostí a kloubů)
- Nůž na pečivo (bezpečné krájení chleba bez drobků a deformování)
- Nůž Santoku (krájení tenkých nudliček; dutě vroubkované ostří brání extra tenkým a lepkavým potravinám v přilepení na ostří nože)
Kromě nožů série PRO je nabízeno profesionální kuchyňské náčiní PRO, univerzální kleště PRO, brusič nožů PRO a vysoce kvalitní kuchyňské a cukrářské paletky. Více v našem dalším článku, který připravujeme.
Buďte první kdo přidá komentář