Jsou slizcí, pomalí, ale velmi chutní
Šneci. Živočichové, z jejichž životního stylu by nám měl údivem přecházet zrak. Mají jedinou nohu, přesto bez zranění přelezou i ostří žiletky.
Šneci. Živočichové, z jejichž životního stylu by nám měl údivem přecházet zrak. Mají jedinou nohu, přesto bez zranění přelezou i ostří žiletky.
Mořské plody se stávají stále více nabízeným pokrmem v restauracích a specializovaných obchodů. Jsou nejen oblíbenou delikatesou, ale jejich konzumace má pro člověka velký přínos.
Mnoho lidí tvrdí, že nemá rádo ryby. Ryba však nemusí být pouze zmražená směs nekvalitního rybího masa, vody, mouky a škrobu obalená ve strouhance. Zkuste ochutnat čerstvou sladkovodní rybu připravenou na grilu a možná změníte […]
Při nákupu mražených ryb můžete narazit na spoustu zrad a problémů. Ideální je se tomu vyhnout a nakupovat ryby čerstvé nebo chlazené.
Ryba byla tradičním symbolem křesťanství. Pojídání ryb o vánočních svátcích je doloženo v 17. století, ale prostý lid tento zvyk moc nedodržoval.
Doba pečení ryb se liší podle tloušťky masa a způsobu přípravy. Všeobecně se však počítá s 10 minutami na 1 palec (asi 2,5 cm), měřeno v nejtlustší části ryby. Tenké filety většinou zaberou kolem 15 […]
Spousta lidí si myslí, že ryba patří na talíř pouze na Štědrý den. Přesto se najdou tací (a je jich čím dál víc), kteří zjistili, že dobře připravená ryba může být nejen zdravým, ale také […]
Copyright 2000+ Hofmann Bohemia – partner gastronomie s.r.o., všechna práva vyhrazena.