vybavujeme

Nakažlivý virus v Evropě

V Evropě se šíří nebezpečný nakažlivý virus. Projeví se zejména v období od 14. června do 15. července. Epicentrum nákazy je v Rusku. Odtud postupuje velmi rychle s vysokou pravděpodobností, že může zasáhnout také Vás. […]

vaříme

Řecká kuchyně

Řecká kuchyně patří mezi jednu z nejzdravějších, díky hojně používané čerstvé zelenině, velmi kvalitnímu olivovému oleji, velkému množství ryb a mořských plodů, ovčímu sýru a libovému masu (nejvíce je rozšířeno jehněčí, ale také kozí a […]

vaříme

Španělský poklad Paella

Zdravá středomořská kuchyně plná zeleniny, olivového oleje a ryb. Španělské rizoto se takto vařilo pro zemědělce, nebo rybáře. Rýže byla levná a sezónní zeleniny dostatek. Postupně se do ní dostávaly ryby, kuřecí kousky a další […]

vybavujeme

Co je to WOK?

Wok je speciální druh pánve, která se vyznačuje svou hloubkou, šířkou a oblostí. Právě její tvar ji odlišuje od běžných pánví a umožňuje efektivně a rychle vařit potraviny.

tipy

Zlatá není nejlepší

S tequilou se pojí spousta mýtů. Že je to pití z kaktusu. Že ji vynalezli indiáni. A že nejlepší je ta zlatá, jak se traduje v mnoha barech v Česku. Všechno to jsou nesmysly.

vaříme

Gyros nebo kebab?

Obě tyto pochoutky mají jeden společný základ datující se k 9. století našeho letopočtu. V Bagdádu bylo tehdy velmi populární jídlo judhaba. Jeho obliba zřejmě s přibývajícími staletími stoupala. Nespornou výhodou totiž byla jeho snadná […]