Nakažlivý virus v Evropě
V Evropě se šíří nebezpečný nakažlivý virus. Projeví se zejména v období od 14. června do 15. července. Epicentrum nákazy je v Rusku. Odtud postupuje velmi rychle s vysokou pravděpodobností, že může zasáhnout také Vás. […]
V Evropě se šíří nebezpečný nakažlivý virus. Projeví se zejména v období od 14. června do 15. července. Epicentrum nákazy je v Rusku. Odtud postupuje velmi rychle s vysokou pravděpodobností, že může zasáhnout také Vás. […]
Řecká kuchyně patří mezi jednu z nejzdravějších, díky hojně používané čerstvé zelenině, velmi kvalitnímu olivovému oleji, velkému množství ryb a mořských plodů, ovčímu sýru a libovému masu (nejvíce je rozšířeno jehněčí, ale také kozí a […]
Americké lívance Jen zdánlivě jsou stejné jako naše lívance. Když si projdete celý výčet ingrediencí, uvidíte, že se přece jen liší – a výsledek samozřejmě taky.
Palačinka má tradičně podobu velmi tenké placky. Konzumuje se plněná, nejčastěji nasladko s marmeládou, oblíbené jsou však také slané varianty. V USA se k jejich dochucení používá javorový sirup.
Zdravá středomořská kuchyně plná zeleniny, olivového oleje a ryb. Španělské rizoto se takto vařilo pro zemědělce, nebo rybáře. Rýže byla levná a sezónní zeleniny dostatek. Postupně se do ní dostávaly ryby, kuřecí kousky a další […]
Wok je speciální druh pánve, která se vyznačuje svou hloubkou, šířkou a oblostí. Právě její tvar ji odlišuje od běžných pánví a umožňuje efektivně a rychle vařit potraviny.
S tequilou se pojí spousta mýtů. Že je to pití z kaktusu. Že ji vynalezli indiáni. A že nejlepší je ta zlatá, jak se traduje v mnoha barech v Česku. Všechno to jsou nesmysly.
Odkud se vzaly tyto malinkaté, roztomilé, vynikající dortíky, které ovládají cukrářský svět? Ukažme si prstem na USA, kde se rychle staly tradiční záležitostí. Jejich popularita rapidně stoupá i u nás a české profesionální i domácí […]
Gyros v pita chlebu je velmi populární svačina a každý už ho pravděpodobně někdy jedl na cestách. Nejlépe chutná v pita chlebu s tzatziki a řeckým zelným salátem.
Obě tyto pochoutky mají jeden společný základ datující se k 9. století našeho letopočtu. V Bagdádu bylo tehdy velmi populární jídlo judhaba. Jeho obliba zřejmě s přibývajícími staletími stoupala. Nespornou výhodou totiž byla jeho snadná […]
Copyright 2000+ Hofmann Bohemia – partner gastronomie s.r.o., všechna práva vyhrazena.