aktuálně

Přilákejte hosty na dýni!

Dýně není pouze symbolem Halloweenu. Patří k podzimním chutím, které se výborně hodí ke zvěřině, těstovinám, lze z ní vyhotovit vynikající polévkový krém i báječnou sladkou tečku. Pokrmy z dýně by jistě neměly chybět ve […]

obsluhujeme

Vánoční nápoje

K vánocům patří nejen cukroví, stromeček nebo kapr, ale i řada horkých nápojů, které se pily nejen pro svátky samotné, ale i proto, že o vánocích je jednoduše zima. Většinou se podávali nápoje alkoholické. Mezi klasické představitele těchto tzv. vánočních nápojů […]

vaříme

Štrúdl bez jablek

Pod slovem štrúdl si každý představí jablečný závin. Existují však další varianty jak tuto pochoutku připravit. Jeho tradiční podobu naše české kuchařky postupem času obohatily o řadu vynalézavých náplní. Například tvarohový, makový, se švestkami s […]

tipy

Pít, či nepít?

Měli bychom pít mléko? Samozřejmě je řeč o tom kravském, případně kozím, jež má podobné výživové vlastnosti. Většina lékařů a odborníků na výživu konzumaci mléka a mléčných výrobků podporuje. Jsou ale i tací, kteří před […]

vaříme

K masu patří omáčka

Pro naše babičky byla omáčka koprová, rajská, okurková, česneková, játrová, křenová – tedy česká klasika a evergreeny českých hospod. Udělané dobře a s péčí jsou dodnes nepřekonatelné a vévodí jim omáčka svíčková. Talíř „domácí“ svíčkové […]