Marmeláda (pomazánka) z červené řepy

Červená řepa má v kuchyni široké využití. Je vhodná do salátů, pomazánek, polévek, jako příloha k masu, můžete ji zpracovat i do buchet a nápojů. Nejlepší je syrová, ale i při rychlém teplelném zpracování si řepa ponechává velké množství vitamínů a minerálů.

Víte, že…

  • odšťavněním získáte doslova elixír života
  • se zpracovávají i mladé čerstvé výhonky např. ve smoothie
  • mezi nejznámější využití řepy patří polévka boršč
  • je skvělá pro hubnutí
  • dokáže nám pomoci až u 12 nemocí
  • červenou řepu můžete lisovat, krájet, strouhat, vařit, péct v troubě
  • sklízí se a uchovává i přes zimu – babka za dědka, vnučka za babku, psík za vnučku, kočka za psíka, myš za kočku a „rup“ bude venku

Připravili jsme pro Vás originální pomazánku z červené řepy. A tady je recept.

Pomazánka z červené řepy

Na 1 kg marmelády potřebujete:

  • 600 g červené řepy (Sous Vide Bonduelle)
  • 300 g hruškovo-jablečná povidla (Vitana)
  • 20 g Staročeská posypka (Vitana), nebo skořici, badyán a cukr
  • 200 ml 100% pomerančové šťávy
  • bramborový škob Solamyl
  • vanilkový cukr
  1. Do kastrolu vložíme červenou řepu, přidáme pomerančovou šťávu a přivedeme do varu.
  2. Ponorným mixerem rozmixujeme.
  3. Přidáme povidla, koření, vanilkový cukr a za občasného míchání necháme vařit, aby se jednotlivé suroviny spojili a odpařila se nadbytečná tekutina.
  4. Podle potřeby můžete přidat rozmíchaný solamyl ve studené vodě k docílení požadované konzistence.

Solamyl se přidává v případě použití marmelády (pomazánky) po uvaření za teplá.  Pro použití marmelády (pomazánky) za studena se používá želatina.

Věříme, že si ji zamilujete, tak jako my. Přejeme dobrou chuť.

About Eva Povová 183 Článků
Její hobby jsou ruční práce, ráda čte a dívá se na detektivky. eva.loket@seznam.cz

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*