Hotelová snídaně

Snídaně tvoří základ dne. Právě proto vyžadují hoteloví hosté při snídaních široký výběr a bezchybný servis. Podle kvality a nabídky snídaně hosté většinou i hodnotí celkové služby hotelu. Host snídá obvykle to, co si domě běžně nedává a rád zkouší i nové chutě.

Proč je snídně důležitá?

  • doplní energii po spánku
  • nastartuje metabolismus
  • sníží riziko vzniku diabetu
  • zlepší příjem bílkovin, vitamínů a minerálů
  • napomáhá hubnutí
  • zvyšuje koncentraci a výkonnost
  • budete se cítit šťastnější

Víte, že…

  • by snídaně měla tvořit 15 – 25% celodenního příjmu energie?
  • bychom měli snídat až 20 minut po probuzení
  • před snídaní bychom si měli dát sklenici vlažné vody s citronem

Postavte si buffetový stůl

Hotely preferují snídaně formou bufetu s nabídkou nejrůznějších druhů pokrmů. Snídaňový bufet různých velikostí a obměn snadno připravíte z našeho dřevěného nebo nerezového systému. Buffet system je modulová stavebnice s mnoha variacemi a osazením pro snídaně, rauty nebo večeře. Velmi praktické také pro catering a party servis.

Základní rozměr GN 1/1 s využitím různých nástavců:

  • pro studené pokrmy (chlazený)
  • pro teplé pokrmy (vyhřívaný) buď pro výdej teplách příloh, masa nebo polévková stanice
  • pro jogurty, marmelády, medy a máslíčka
  • pro müsli, ovoce nebo zeleniny
  • pro snídaňové nádobí, ubrousky, příbory, sklenice aj.

Nápady a inspirace pro snídaně

  • u bio koutku nezapomeňte informaci „přírodní původ“
  • používejte popisky, aby hosté věděli, co se nachází na bufetovém stole
  • zvolte místo pro „regionální speciality“ a podpořte místní podnikatele
  • připravte „fresh press“ pro ovocné šťávy přímo na bufetovém stole
  • snídaně jako doma: čerstvá pažitka, nakrájená červená cibulka, nastrouhaný sýr nebo opečená slanina pro gurmány míchaných vajec
  • namíchejte ovesné vločky s mlékem a skořicí
  • obměňujte sortiment, vytvořte například „nabídku dne“ a podpořte ji cedulkou se jménem šéfkuchaře, který nabídku připravil
  • pro hosty připravte „snídaňovou atmosféru“

Fitness snídaně

Hostů, kteří vyznávají zdravý životní styl, stále přibývá. Dolňujte bio-potraviny, suchary a knäckebroty, müsli.
Naše tipy:

  • acidofilní mléko, bílý jogurt, kefír, tvaroh
  • vejce
  • šunka od kosti s vysokým obsahem masa
  • celozrnný chleba
  • ovoce, mix müsli a ořechů, rozinky, sušené ovoce
  • ovesná jídla – ovesné lívance, ovesné kaše, ovesné vločky s jogurtem

Snídaně pro mozek – BRAINFOOD

Jídlo má dopad na naši výkonnost. Potraviny pro mozek napomáhají k lepší koncentraci, zapamatování, snižují únavu a dokonce zvyšují IQ. Měli by být nedílnou součástí snídaní a hotelové nabídky pro občerstvení při školeních a konferencích.

  • avokádo – superpotravina
    Náš tip: smíchejte avokádo s vajíčkem a pomazánkovým máslem, ochuťte solí a pepřem a podávejte se slunečnicovým chlebem.
  • zelený čaj – zelený poklad
    Náš tip: na jeden hrníček jedna zarovnaná lžička čaje přelitá vodou horkou na 80 °C.
  • brokolice – zelená královna
    Náš tip: brokolici krátce poduste, osolte a zalijte rozšlehaným vejcem. Nebo podávejte dušenou brokolici s plátky slabě krájeného hovězího masa
  • Vlašské ořechy – ořešák královský
    Náš tip: pokrájené ořechny smíchejte s nastrouhaným jablkem, zakápněte citronem, přidejte med a dochuťte skořicí
  • Hořká čokoláda – srdeční záležitost
    Náš tip: připravte hrubě nakrájenou hořkou čokoládu pro přidání do müsli
  • Rajské jablíčko – elixír mládí
    Náš tip: sherry rajčátka jako příloha k vejci, ke chlebu se šunkou a sýrem
  • Špenát – zelená síla
    Náš tip: připravte špenátové placičky, míchaný špenát s vaječnými bílky, špenátové těstoviny, špenátovou polévku
  • Losos – mořský zázrak
    Náš tip: podájete krájený uzený losos s citrónem, nebo kanapky s lososem
  • Zázvor – kouzelný kořen
    Náš tip: servírujte zázvorovou limonádu, zázvorový čaj s medem a citrónem, zázvorové pečivo

 

 

Zdroj: *internet

About Eva Povová 183 Článků
Její hobby jsou ruční práce, ráda čte a dívá se na detektivky. eva.loket@seznam.cz

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*