Označení brunch (čti branč) vzniklo spojením částí slov breakfest + lunch = brunch.
Takže spojení částí slov snídaně + oběd = brunch.
Probíhá v klidu, zpravidla začíná v 10 hodin a končí třeba i v 16 hodin odpoledne. Pořádá se zpravidla ve dny pracovního volna.
V pracovní dny můžete pro své hosty (skupiny) připravit business brunch. Hosté pak průběžně pracují, jednají a jedí.
Jak se podává
- rautový, bufetový způsob
- brunch menu s obsluhou
Co se podává
Jde o spojení snídaně a oběda. Tedy teplé a studené kuchyně. Nemělo by chybět:
- čerstvé ovoce – můžete vsadit na regionální nebo sezónní ovoce. Pokud nestačí ovoce čerstvé, kombinujte s kvalitními kompoty
- jogurty – nízkotučné, bílé a ovocné s možností vlastního dochucení
- pečivo – široký výběr bílého, tmavého a celozrnného pečiva. Malé kousky – croissanty, bagetky, houstičky, apod. Pokud je brunch bez obsluhy poskytněte průběžný toaster nebo klasický toaster
- pomazánky – máslo je základ, nabídněte také nízkotučné margaríny. Můžete také připravit bylinkovou pomazánku. Nepodávejte silně aromatické pomazánky (česneková, apod.). Součástí jsou také marmelády, nugátové krémy, apod.
- sýry – široký mix regionálních a mezinárodních tvrdých a tavených sýrů. Myslete také na drobnosti jako nůž na sýr.
- uzeniny a ryby – základ je opět šunka, salámy a již nakrájený uzený losos.
- teplá jídla – přesnídávkové polévky, které můžete podávat v polévkovém kotlíku. Pro teplé párky, míchaná nebo sázená vajíčka a omelety použijte chafing dish.
- teplá masa a nákypy – je potřeba udržovat teplé, takže potřebujete ohřívací desku s infralampami.
- nápoje – teplé i studené. Základem je káva a čaj. Nabídněte mléko a kakaové nápoje. dostatek chlazených nealkoholických nápojů, ovocné a zeleninové šťávy, pivo, víno a případně sekt.
Součástí nedělního brunche ve vybraných restauracích je i doprovodný program, živá hudba nebo program pro děti. Pokud si chcete vyrazit s přáteli nebo obchodními partnery na méně formální setkání, brunch je vítanou příležitostí.
Buďte první kdo přidá komentář