
Pečení komerčně úspěšné pizzy závisí na čtyřech důležitých faktorech: chuti, schopnosti připravit opakovaně pizzu stejné kvality, ziskovosti a kvalitním vybavení.
Pizza chutná většině lidí, kteří ji jednou ochutnali, proto je důležité umět opakovaně upéct pizzu stejné chuti. Stejně tak musíte být schopni připravit ji v určitém cenovém rozpětí s ohledem na cenu surovin, vynaloženou práci a ostatní režijní náklady. Nezbytné je také vybavit kuchyň kvalitními přístroji, které nám ušetří spoustu času i práce.
Vybavení kuchyně
– Pizza pec
– Hnětač těsta
– Vyvalovačka na těsto
– Chlazený pizza stůl
Začněte u těsta
- Těsto bude základem pro všechny další recepty, najděte proto takové, které Vám bude vyhovovat a zapadat do celkové koncepce Vaší pizzerie.Tlusté, tenké nebo celozrnné těsto, každý recept jinak chutná a vyžaduje jiné použití. Připravte si zkušební porce, upečte je a chutnejte, dokud nebudete spokojeni.
- Podívejte se na recepty základních omáček a rozhodněte se, jakou chuť chcete používat. Je možné připravovat sladké, jemné, kořeněné nebo hutné omáčky. Žádná z nich není špatná, je to jen otázka chuti. Vyberte si takovou, kterou můžete jíst každý den.
- Napečte zkušební pizzy pro zjištění množství potřebných surovin. Množství potřebné omáčky odměřte pomocí naběračky.
- Vytvořte si rozpis nákladů. Do kalkulace zahrňte jednotlivé ingredience používané k ozdobení vršku pizzy, každou naběračku omáčky a každý gram použitého těsta. Zjistěte průměrnou cenu velké salámové pizzy u konkurence ve Vašem okolí.
- Nabídněte pizzu k ochutnání různým skupinám lidí, zpětná vazba poslouží k případnému vylepšení Vašich receptů.
- Upravte recepty a co nejvíce zjednodušte jejich přípravu. Až budete schopni připravit chutnou pizzu, jejíž prodejní cena se zároveň pohybuje pod cenou všech potřebných surovin, práce a ostatních režijních nákladů, jste připraveni otevřít si vlastní pizzerii s šancí na úspěch.
Buďte první kdo přidá komentář