Proti zimě horkým nápojem

V lednu stále klesá venkovní teplota. V tomto období přijde každému vhod horký nápoj podle jeho chuti. Zde najdete pár tipů na v naší zemi nepříliš tradiční horké nápoje, tak proč je nevyzkoušet?

Alkoholické nápoje

Punč z jablečného vína (Cider Punch)

Ingredience:
cca 4 l jablečného vína (moštu), 12 ks celého hřebíčku, 2 velká jablka (oloupaná), 2 tyčinky skořice, muškátový oříšek, rum

Nalijte jablečné víno do hrnce na punč nebo svařené víno. Vložte do obou jablek po 6 kusech celého hřebíčku. Přidejte do hrnce jablka a skořici. Přiveďte do varu, pak snižte teplotu. Vařte při velmi nízké teplotě asi hodinu.
Podávejte ve skleněném hrnku, posypte muškátovým oříškem a přidejte rum podle chuti.

Hot – Bloody Mary

Ingredience:
1/4 hrnku vodky, 1 hrnek rajčatové šťávy, 4 kapky chilli omáčky, 1/4 lžičky worcestrové omáčky, sůl, čerstvě namletý černý pepř, okurka nebo celer

Do sklenice vhodné pro použití v mikrovlnné troubě nalijte vodku, rajčatovou šťávu a worcestrovou omáčku.
Nastavte mikrovlnnou troubu na středně vysoký výkon nebo směs při nízké teplotě ohřejte na sporáku v malém rendlíku.
Přelijte směs do sklenice s uchem. Posypejte solí a pepřem, poté ozdobte celerem nebo okurkou.

Nealkoholické nápoje

Vídeňská čokoláda

Ingredience:
1/3 hrnku neslazeného kakaa, 1/3 cukru, 2 1/2 hrnku mléka, 1 1/2 hrnku čerstvě uvařené kávy nebo espressa

Ve středně velkém rendlíku smíchejte kakao a cukr tak, aby nezbyly žádné hrudky. Za stálého míchání přillijte dostatek mléka pro zvlhčení suché směsi (cca 1/2 hrnku); přidejte kávu a poté zbývající 2 hrnky mléka.
Za občasného míchání ohřívejte při nízké teplotě dokud ze směsi nezačne stoupat pára, ale ne tak dlouho, aby začala vařit (cca 8 – 10 minut). Podávejte v hrnku nebo šálku na kávu.

Ananasovo-zázvorový punč

Ingredience:
4 hrnky ananasového džusu, 1 hrnek nakrájeného čerstvého zázvoru (není nutné loupat), 1 lžíce medu, 1 ks celé skořice (podélně rozříznuté), 8 ks celého hřebíčku, 1/4 lžičky pepře

Do středně velkého rendlíku smíchejte ananasový džus, med, zázvor, hřebíček, skořici a pepř. Přiveďte do varu.
Snižte teplotu a vařte po dobu 10 minut. Poté přeceďte pomocí kuchyňského síta.

Pokud se Vám ani jeden z těchto nápojů nezamlouvá, proč se nevrátit ke starému dobrému svařenému vínu nebo horké medovině.

 

 

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*