Bezpečnost práce

Personál je vhodné pravidelně školit a to jak v oblasti hygieny (systém kritických bodů HACCP), tak v obsluze jednotlivých zařízení.

Školení o bezpečnosti práce by mělo být prioritou každého zaměstnavatele. V gastronomii platí toto pravidlo dvojnásob.

Možná rizika nedostatečného proškolení:

  • Vážné poranění (popáleniny, řezné rány atd.) při neodborném zacházení s přístroji v profesionální gastronomii;
  • Nevratné poškození drahých přístrojů jejich nesprávným použitím
  • Nevyužití přístrojů z důvodu nedostatečného seznámení s jejich funkcemi a možnostmi

Všeobecné bezpečnostní pokyny:

  • Montáž zařízení by měla být prováděna odborným personálem.
  • Dodržujte předepsané vzdálenosti od stěn a ostatních objektů.
  • Před používáním zařízení si pozorně přečtěte návod k obsluze, který poté pečlivě uschovejte, aby bylo možné do něj kdykoliv nahlédnout.
  • Zařízení používejte vždy pouze v souladu s jeho určením.
  • Neopravujte nikdy zařízení sami, kontaktujte Vašeho prodejce.
  • Pracovní oblečení je každodenní součástí pracovního dne profesionálních kuchařů.

Pracovní oblečení

Pracovní oblečení je každodenní součástí pracovního dne profesionálních kuchařů.

Rondon – chrání horní část těla např. před popálením horkým olejem.
Kuchařské kalhoty – chrání spodní část těla.
Pracovní obuv – protiskluzová, odolná vůči horkému oleji.
Žáruvzdorné rukavice – chrání ruce před popálením při kontaktu s horkými předměty.
Ochranné rukavice – chrání ruce proti řezným ranám při manipulaci s ostrými předměty.

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*