Keramika se stává poslední dobou velmi oblíbeným materiálem a nachází široké využití v domácích i profesionálních kuchyní.
Keramické pánve jsou levnější než titanové. Vyznačují se vysokou teplotní odolností. Lze v nich vařit s minimálním obsahem tuku, jídlo je tak zdravější a dietnější. Oproti teflonovým jsou těžší.
Jak o keramické pánve správně pečovat?
Údržba je snadnější oproti jiným výrobkům.
Před prvním použitím
- pánev důkladně omyjte teplou vodou se saponátem, abyste odstranili jakékoliv stopy prachu
- poté pánev osušte a ořete papírovou utěrkou s kapkou oleje
- tento postup se má provádět pravidelně, aby nádobí zůstalo v perfektním stavu
Nepřilnavost je největší výhodou
- pokrm se nepřipaluje, stačí vlhkým hadrem nebo papírovou utěrkou odstranit zbytky z pánve
- i pro keramiku platí, že lze pokrm připravit i bez tuku
Vysoká tvrdost keramiky
- při práci s keramickou pánvičkou se nemusíte o povrch obávat
- i když vysoká tvrdost znamená odolnost povrchu proti poškrábání, nepoužívejte ostré předměty, které by mohly povrch porušit
Pánev nepřepalujeme
- i když keramický povrch snese vysoké teploty, nenechávejte pánev na rozpálené plotýnce nasucho
- při vysokých teplotách mohou na pánvi zůstávat barevné skvrny, v horším případě se mohou na povrchu pánve objevit mikro skvrny, které by následně snižovaly nepřilnavost povrchu
Přestavujeme keramickou pánev Cookmax
- Nádobí Cookmax je určeno jak pro domácí, tak profesionální kuchyni
- 5 let záruka na materiál
- Akutermické sendvičové silné dno
- Využití tepla sporáku na 100 %
- Vysoká teplotní odolnost
- Kompletně vyrobené z potravinářské nerezové oceli nejvyšší třídy 18/10
- Vhodné pro všechny druhy sporáku včetně indukce
- Teplonevodivá rukojeť
- Minimální spotřeba tuku
- Vhodné do myčky nádobí
Buďte první kdo přidá komentář