Všichni milují čokoládu

Čokoládová fontána je zařízení sloužící pro čokoládové fondue. Spodní nádoba je ohřívaná a udržuje tak čokoládu v kapalném stavu. Ta je vtažena do středu válce pak vytlačena šnekem do horní části fontány. Odtud teče po vrstvách a vytváří čokoládový „vodopád“, do kterého namáčíme různé druhy potravin a ovoce.

Ať už používáte velkou profesionální nebo malou domácí čokoládovou fontánu, všechny pracují v podstatě stejně.

Vyberte si místo, kde chcete čokoládovou fontánu vystavit.

  • Vyberte místo bez klimatizace, lítacích dveří, ne u tanečního parketu, u vchodových dveří, atd. Výběr správného místa je velice důležitý.
  • Pokud postavíte fontánu pod klimatizaci, studený vzduch může ochladit čokoládu natolik, že začne tvrdnout a špatně poteče.

Nikdy nepoužívejte čokoládové fontány venku.

  • Vím, že jste v pokušení, ale věřte mi. Není nic horšího, než závan větru a rázem je čokoláda všude, na vás i vašich hostech. Nečekaný liják může způsobit značné komplikace. A není-li vítr nebo déšť, je tu hmyz milující čokoládu.

Nastavte fontánu tak, aby byla v absolutní rovině. Je to velmi důležité, aby se čokoláda rozlévala rovnoměrně.

Vždy čokoládovou fontánu před přidáním čokolády předehřejte.

  • Je-li v místnosti zima, budou kovové misky studené a pokud do nich nalijete čokoládu, může se stát, že ztuhne a špatně poteče.

00432

Vždy buďte připraveni!

  • Otestujte si čokoládovou fontánu dříve, než ji začnete používat před hosty, abyste se ujistili, že vše funguje správně. Přineste si dostatek papírových ručníků, houbičku, gumovou stěrkou, a dostatek vody. Používejte zástěru, čokoládu nechcete mít všude po sobě.

Nenechávejte elektrickou šňůru tak, aby o ní mohli hosté zakopnout. Není nic horšího, než rozlitá čokoláda po hostech a po zemi.

Neponořujte do fontány nic mokrého. Voda znehodnotí kvalitu čokolády.

Nikdy nenechávejte fontánu bez dozoru.

  • Nejhorší ze všeho je skupina opilých hostů, která začíná dovádět s čokoládou. Je proto dobré určit osobu, která bude fontánu obsluhovat.

Nejtěžší je úklid čokoládové fontány.

  • Pokud nemáte možnost fontánu umýt přímo na místě, je dobré mít s sebou dostatek plastových pytlů.

Nenechávejte čokoládu po skončení ve fontáně.

  • Když se ochladí, ztvrdne a pak se velmi těžko myje. Zapnete-li šnek se ztvrdlou čokoládou ve fontáně, může dojít ke spálení motoru. Pokud čokoládu ve fontáně přeci jen necháte ztvrdnout, stačí zapnout topné těleso a čokoláda začne tát.

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*