Jak vybrat tu pravou?

Kvalitní nerezová pánev je základním vybavením každé profesionální, tak i domácí kuchyně. Bez ní se při přípravě pokrmů neobejde žádný kuchař. Ale jak vybrat tu správnou, aby vyhovovala našim požadavkům? Nedá se vybrat jedna univerzální pánev a s ní připravit všechny pokrmy.

Grilovací pánev

Grilovací pánev musí vydržet vysoké teplotní zatížení. Může být hladká, nebo se spodním žebrováním. Grilovací pánve jsou masivnější a těžší a rovnoměrně rozvání teplo. Maso je tak propečené nejen ve středu, ale i na okrajích.

  • pánev grilovací hranatá nebo kulatá
  • pánev grilovací s teflonovým povrchem
  • pánev železná
  • těžká litinová pánev

Na grilovací pánvi se steaky budou dělat jedna radost. Ale musíte počítat s tím, že do kvalitní grilovací pánve je potřeba investovat o něco více než do klasických.

Pánev WOK

Pro asijskou kuchyni vybíráme speciální pánev wok, která je konstruována přímo pro přípravu těchto pokrmů. Připravíte si na ní čerstvou zeleninu, kousky pikantního masa, tofu, ale také oříšky a nejrůznější šťavnaté omáčky. Pro běžné užití jsou ideální nerezové pánve s nepřilnavým povrchem, na kterých pečete zdravě, za použití minimálního množství tuku.

Pánve z ušlechtilé oceli

Pánve Cookmax jsou vyrobené z ušlechtilé, potravinářské nerezové oceli nejvyšší třídy. Speciální sendvičové akutermické dno s vyrovnávacím efektem pro úsporu času a energie. Do potraviny neuvolňuje žádné škodlivé látky. Je použitelné pro plynové, elektrické, sklokeramické a indukční sporáky. Pánve jsou vhodné do myčky nádobí.

Teflonová pánev

Pánve s teflonovým povrchem jsou pro svou příznivou cenu v našich domácnostech vůbec nejrozšířenější. Tenká povrchová vrstva zajišťuje, že se pokrmy k jejich dnu nepřichycují a nepřipékají se. Aby nám pánev sloužila co nejdéle a nedošlo k jejímu poškrábání, nesmíme během přípravy používat žádné kovové náčiní.

Titanová pánev

Patří k nejkvalitnějším a také nejdražším pánvím, které jsou na našem trhu k dostání. Nepřilnavý povrch zaručuje, že se jídlo nebude připalovat, a my tak můžeme připravovat pokrmy zcela dietně, bez použití nebo jen s minimálním množstvím oleje.

Titanové pánve jsou odlévány ručně z hliníkové slitiny, přičemž jejich tloušťka dosahuje téměř jeden centimetr. Vnitřní titanová vrstva zaručuje dostatečnou orchranu proti oděru.

Vedle materiálu je při výběru pánve neméně důležitá i její výška a průměr. Nízký okraj je praktičtější při obracení palačinek, zatímco vyšší je ideální pro přípravu zeleninových a masových směsí.

1 Comment

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*