Podle posledních průzkumů patří Češi mezi tři nejvyšší národy na světě. Vyšší jsou už jen Dánové a Nizozemci. Ti jsou s průměrnou výškou 184 cm nejvyšší ze všech.
Změny v pracovním prostředí
Jak správně sedět u počítače nebo při psaní, je uvedeno v celé řadě odborných článků. Moc se však nemluví o podmínkách, ve kterých kuchařky a kuchaři tráví celý den.
Výška pracovní plochy
Podstatnou část pracovní doby stráví personál v kuchyni při krájení, dělení a porcování. Pracovní stoly jsou zpravidla vysoké 85 cm s možností malého zvýšení o přibližně pět centimetrů. Lidé s vysokou postavou mají tak svoje potíže. Přitom existuje jednoduchá pomůcka.
Nehrbte se a stůjte rovně!
Bolesti zad snižují pracovní výkon, ale významně zhoršují radost z volného času po práci.
Distanční rámy pod krájecí prkno
• Pod krájecí prkno o rozměru GN 1/1 vložte distanční rámy, které pracovní plochu zvýší pokaždé o 5 centimetrů.
• V základní sadě jsou tři rozebíratelné rámy, které nasazujete na sebe, jak potřebujete. Samozřejmě si můžete také koupit pouze rám jeden.
Výhodou sestavy je, že ji snadno rozeberete a opět složíte na jednotlivé díly. Patentovaný systém zářezů toto umožňuje. Jednotlivé díly, stejně jako krájecí prkno o rozměru GN 1/1 můžete dát do myčky nádobí.
Usnadněte si práci
Do základního rámu si můžete také vložit gastronádobu GN 1/1 a použít krájecí prkno s otvorem. Nesmírně si usnadníte práci. Nakrájené suroviny z prkna shrnete přímo do gastronádoby. Svůj kuchyňský nůž už budete používat jenom ke krájení.
Při použití distanční sestavy + gastronádoby + krájecího prkna s dírou zcela odpadá snášení nakrájených surovin, jejich padání vedle a pracovní stůl zůstává čistý.
Rohožky Vám také ulehčí
Celodenní stání a chůze na tvrdé podlaze také velmi namáhá nohy.
Gumová rohožka tlumí nárazy a je navíc protiskluzová. Základní rozměr je 91,5 x 91,5 cm.
Při vylití tekutiny se nemusíte zabývat rychlým vytíráním podlahy. Tekutina proteče dírami na zem a vy máte tak nohy stále v suchu. Podložka je dodávána v černé barvě o síle 1,2 cm.
Potřebujete poradit výběrem pomůcek?
Zavolejte našemu specialistovi na číslo
+420 355 327 667 nebo napište mail na mail info@gastronom.cz
Zdroj: internet
Buďte první kdo přidá komentář