Točená malinovka nebo oranžáda. Nealkoholický drink, který po desítky let chutná jak dětem, tak dospělým. Není už přeci jenom čas zkusit něco s nádechem 21. století? Pomalu, ale jistě se stávají hitem po domácku vyráběné limonády všech možných příchutí, ať už ovoce, zeleniny nebo bylinek. Domácí limonády osvěží a jsou velmi zdravé. Je to rychlé, lehké a to osvěžení za to stojí.
Okurková limonáda
Bezesporu největším hitem letošního léta je okurkáda, okurková limonáda, okurkovka, každý jí říká jinak.
Na osvěžení je perfektní, takže se není čemu divit, že ji do nápojových lístků zařadilo opravdu hodně restaurací. A mnohdy ji i mimo nabídku udělají na přání.
Okurková limonáda je nejen osvěžující nápoj, ale nápoj plný vitamínů. Zní to divně, možná až odpudivě, ale je skutečně vynikající a osvěžující. Co k tomu potřebujeme?
- 1 salátovou okurku
- 1 litr studené perlivé vody
- Třtinový cukr
- Limetková nebo citrónová šťáva
Okurku oloupejte a zbavte ji všech semínek. Nastrouhejte na jemném struhadle. V míse okurku zalijte litrem vody a přisypte 2 polévkové lžíce třtinového cukru a stejné množství citrusové šťávy. Celou směs lehce promíchejte a následně promixujte tyčovým mixérem. Vzniklou směs proceďte přes sítko do džbánu Bistro a dejte jej vychladit. Servírujte do vysokých sklenic.
Můj tip: Místo vysokých sklenic můžete použít džbánky Bistro o objemu 0,5 litru na 1 osobu. Přidáte ledovou tříšť, pár plátků okurky, přidáte lístek máty a do džbánku vložíte limonádovou lžíci.
To musíte zkusit!
Buďte první kdo přidá komentář