S oblíbeným sluníčkem neoblíbený úklid

Kromě slunných dnů nás na jaře čeká i neoblíbený jarní úklid. Jarní úklid není potřeba jen pro naše bydlení, ale i pro naši tělesnou schránku. K detoxikaci a pročištění organismu je jarní období nejvhodnějším časem.

Hodně pijte

Je nezbytné v této době vypít až 3 litry tekutin denně. S nimi nejvíce vyplavujeme škodliviny a nadbytečné složky nevstřebané tělem.

Mezi nápoje byste neměli zařazovat slazené limonády či kávu. Ty se za prospěšné tekutiny k detoxikaci nepovažují a v tomto období bychom se jim měli vyhnout. Překvapivě nejlepší tekutinou je čistá voda a po ní bylinné čaje.

Bylinky pomáhají detoxikaci

Velice efektivně podporují a pomáhají k detoxikaci a čištění těla bylinky. Výbornou bylinou je kopřiva, meduňka, šalvěj a bazalka se saturejkou. Obsahují kromě močopudných látek také antibakteriální složky, vitamín C i další výživné látky. Proto jsou výborným nápojem pročišťujícího pitného režimu. Bylinky ovšem nemusíme pouze pít jako čaj, lze je skvěle přidat do pokrmů, v čerstvé i sušené formě.

Chůzí ku zdraví

Čerstvý vzduch nám prokysličí organismus a rozproudí fungování těla celkově. Slunce nám přikouzlí pozitivní náladu. Proto je důležité chodit denně na menší i dlouhé procházky. Taková každodenní procházka je výborným spalovačem tuků i toxinů.

Jak upravit jídelníček během jarního úklidu:

  • odbourejte pokrmy, po nichž se cítíme unavení
  • omezte porce na ¾ a nejezte do plna
  • jezte s maximálním možným přísunem bio potravin, ovoce a zeleniny
  • smažte a vařte na přírodních olejích
  • zredukujte sladkosti a uzeniny

Kopřivový čaj

Čaj z kopřiv ovlivňuje pokles hladiny cukru v krvi. Výtažek z kopřivových kořenů mírní potíže s nezhoubným onemocněním prostaty, ale jeho léčivé účinky jsou daleko širší. Celkově snižuje objem škodlivých látek v moči, které mohou způsobovat infekce. Právě proto je kopřivový čaj důležitý při onemocnění močového měchýře. Je také doporučován jako součást půstu a redukčních diet.

Příprava: do hrnku přidejte polévkovou lžíci sušených kopřiv, přelijte konvičkou plnou vroucí vody a nechte asi 15 minut louhovat. Po scezení pijte vlažné. Pro servírování čaje je ideální čajová souprava.

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*