Vynikající cukroví na hliníku

Velmi často lidé diskutují, zda je hliník vhodný pro styk s potravinami. Potraviny se výjimečně zpracovávají při maximální teplotě nad 300 °C a proto nám žádné nebezpečí nehrozí.

Více než polovina nádobí již dnes hliník obsahuje pro jeho dobrý přenos tepla, tedy skvělý výsledek pečení.

Výhody hliníkového nádobí:

– rovnoměrně rozvádí teplo
– uspokojivý výsledek pečení
– snadná údržba
– levná pořizovací cena ve srovnání s jinými materiály

Pečivo jako z pekárny

Upečte si i Vy křehké, křupavé pečivo jako z pekárny. Co k tomu potřebujete? Perforovaný (děrovaný) hliníkový plech. Díky dírkám ve dně dochází k rovnoměrné cirkulaci vzduchu a pečivo má tak dokonalý vzhled i chuť.

Co mohu péct na hliníkovém perforovaném plechu?

  • bagetky
  • croissanty
  • housky
  • sýrové rohlíky
  • sladké taštičky
  • cukroví
  • veškeré kusové pečivo

Díky vynikající vodivosti a proudění vzduchu, stačí hliníkový děrovaný plech lehce pomazat a pečivo se nám rovnoměrně upeče jak nahoře, tak dole.

Vánoční cukroví jako od babičky

V dnešní době lze v obchodech zakoupit již hotové cukroví, chutné i kvalitní. Ochuzujeme se tím však o voňavé předvánoční kouzlo. Při použití správného plechu dosáhnete skvělých výsledků a sami si upečete vynikající, jemné cukroví jako od babičky.

Babiččiny vanilkové rohlíčky
Ingredience:
340 g tuku na pečení
100 g másla
420 g hladké mouky
160 g mletých vlašských ořechů
špetka soli

Všechny suroviny smícháme a na válu zpracujeme pevné těsto, které necháme přes noc v chladu uležet. Poté tvarujeme rohlíčky a pečeme na perforovaném hliníkovém plechu ve vyhřáté troubě na 180 ºC. Ještě teplé obalujeme ve směsi moučkového cukru s vanilkou.

Jak cukroví uskladnit?
Pečivo ukládáme do krabic vyložených alobalem a uložíme na chladné, přiměřeně vlhké místo, aby zůstalo vláčné.

Náš tip:
Doporučujeme uskladnit na místo, kde se často neprochází, neboť to svádí k stálému ochutnávání a může se stát, že na Štědrý den Vám zbude pouze prázdná krabice.

Zdroj internet

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*