Myčky skla a nádobí dnes neodmyslitelně patří ke každému gastronomickému provozu. Ne vždy jsou však vhodně zvolené, a proto jejich funkčnost neodpovídá představám personálu.
Domácnostní myčka
- konstrukčně nepřizpůsobená komerčnímu využití – nízká produkce čistého nádobí – pro profesionální provoz naprosto nevhodná
Ruční myčka na sklo
- kapacita mytí je 600 sklenic/hod
- vysoká stabilita díky přísavkám na spodní části nádob
- nulová energetická náročnost
- úspora vody až 70% proti klasickému mytí ve dřezu
- vhodná pro všechny druhy skla i půllitry s uchem
- dokonalé mycí účinky ve studené vodě při použití správný mycích kostek
- rozměry 38 x 20 x 36 cm
Myčka na sklo
- vhodná především pro mytí skla
- lze ji použít i na bílé nádobí, pokud není příliš znečištěnémenší rozměry
- nižší výkon mycího čerpadla
- rozměr koše: 350 x 350 mm – 400 x 400 mm
Myčka bílého nádobí
- vhodná pro mytí skla i bílého nádobí
- větší rozměry
- vyšší výkon mycího čerpadla
- rozměr koše: 500 x 500 mm
Myčka průchozí („sklopná“)
- vhodná pro mytí skla i bílého nádobí
- snadná manipulace
- určena pro větší provozy
- vysoká produkce čistého nádobí
- rozměr koše: 500 x 500 mm
Myčka na mytí černého nádobí
Samostatnou kapitolou jsou myčky speciálně přizpůsobené k mytí černého nádobí, které se vyznačují velice výkonným mycím čerpadlem schopným umýt i silněji znečištěné hrnce a pánve.
Pásové myčky
Existují také pásové myčky určené pro opravdu velké gastronomické provozy (nemocnice, velké hotely atd.), ty se sestavují z jednotlivých mycích, předoplachových, oplachových a sušících zón podle potřeb podniku.
Hlavní kritéria při výběru myčky
- výkon mycího čerpadla
- jednoplášťové nebo dvouplášťové provedení
- kapacita mycí nádrže a bojleru
- výkon topení mycí nádrže a bojleru
- produkce košů / cyklus
- výška vsuvu
- rozměr koše
- dávkovače mycího a oplachového prostředku
Nezbytnou součástí dobré myčky jsou také kvalitní mycí a oplachové prostředky.
Buďte první kdo přidá komentář