Není myčka jako myčka

Myčky skla a nádobí dnes neodmyslitelně patří ke každému gastronomickému provozu. Ne vždy jsou však vhodně zvolené, a proto jejich funkčnost neodpovídá představám personálu.

Domácnostní myčka

  • konstrukčně nepřizpůsobená komerčnímu využití – nízká produkce čistého nádobí – pro profesionální provoz naprosto nevhodná

Ruční myčka na sklo

  • kapacita mytí je 600 sklenic/hod
  • vysoká stabilita díky přísavkám na spodní části nádob
  • nulová energetická náročnost
  • úspora vody až 70% proti klasickému mytí ve dřezu
  • vhodná pro všechny druhy skla i půllitry s uchem
  • dokonalé mycí účinky ve studené vodě při použití správný mycích kostek
  • rozměry 38 x 20 x 36 cm

Myčka na sklo

  • vhodná především pro mytí skla
  • lze ji použít i na bílé nádobí, pokud není příliš znečištěnémenší rozměry
  • nižší výkon mycího čerpadla
  • rozměr koše: 350 x 350 mm – 400 x 400 mm

Myčka bílého nádobí

  • vhodná pro mytí skla i bílého nádobí
  • větší rozměry
  • vyšší výkon mycího čerpadla
  • rozměr koše: 500 x 500 mm

Myčka průchozí („sklopná“)

  • vhodná pro mytí skla i bílého nádobí
  • snadná manipulace
  • určena pro větší provozy
  • vysoká produkce čistého nádobí
  • rozměr koše: 500 x 500 mm

Myčka na mytí černého nádobí

Samostatnou kapitolou jsou myčky speciálně přizpůsobené k mytí černého nádobí, které se vyznačují velice výkonným mycím čerpadlem schopným umýt i silněji znečištěné hrnce a pánve.

Pásové myčky

Existují také pásové myčky určené pro opravdu velké gastronomické provozy (nemocnice, velké hotely atd.), ty se sestavují z jednotlivých mycích, předoplachových, oplachových a sušících zón podle potřeb podniku.

Hlavní kritéria při výběru myčky

  • výkon mycího čerpadla
  • jednoplášťové nebo dvouplášťové provedení
  • kapacita mycí nádrže a bojleru
  • výkon topení mycí nádrže a bojleru
  • produkce košů / cyklus
  • výška vsuvu
  • rozměr koše
  • dávkovače mycího a oplachového prostředku

Nezbytnou součástí dobré myčky jsou také kvalitní mycí a oplachové prostředky.

 

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*