Zlatá není nejlepší
S tequilou se pojí spousta mýtů. Že je to pití z kaktusu. Že ji vynalezli indiáni. A že nejlepší je ta zlatá, jak se traduje v mnoha barech v Česku. Všechno to jsou nesmysly.
S tequilou se pojí spousta mýtů. Že je to pití z kaktusu. Že ji vynalezli indiáni. A že nejlepší je ta zlatá, jak se traduje v mnoha barech v Česku. Všechno to jsou nesmysly.
Co všechno patří do výbavy správného barmana? S její pomocí dokáže správný barman vykouzlit perfektně ozdobené drinky pestrých barev a skvělých chutí. Musí to také samozřejmě umět.
Točená malinovka nebo oranžáda. Nealkoholický drink, který po desítky let chutná jak dětem, tak dospělým. Není už přeci jenom čas zkusit něco s nádechem 21. století? Pomalu, ale jistě se stávají hitem po domácku vyráběné […]
Kdo by si nedal sklenku dobrého vína? Bílá, růžová a šumivá vína podáváme v chladících nádobách nebo v chladících boxech. Nádoby naplníme až do třetiny ledem (popř.necháme nachladit celé boxy) a doléváme do poloviny vodou.
Základní výbavou každého barmana by měl být samozřejmě shaker. A když šejkr, tak rozhodně Boston!
Ledová káva se postupně stala jedním z nejoblíbenějších letních nápojů, který skvěle chutná a zároveň povzbudí i osvěží. Ledová káva se pije po celém světě a v každé zemi má svá specifika.
Pravidelně objednáváte nápojové sklo, které se stejně po pár použitích v myčce nádobí rozbije, praskne, odštípne nebo zkrátka někam zmizí?
Barový inventář je vizitkou každého barmana. Pomůcky vybírá podle toho, jaký nápoj bude připravovat. Nutný je šejkr, odměrka, míchací sklenice, nalévátka, barové sítko, otvíráky a další.
Pro archivaci vína je ideální vinný sklípek s konstantní teplotou 10 až 12 °C. Víno skladujte v leže tak, aby se korek dotýkal vína. Nedojde tak k seschnutí.
Nejvíce provozních peněz vydáváme ročně za nápojové sklo a nádobí. Podívejme se, jak můžeme více vydělat a ušetřit.
Copyright 2000+ Hofmann Bohemia – partner gastronomie s.r.o., všechna práva vyhrazena.