vaříme

Křehčené není křehké

Výrobci se údajně snaží nabídnout šťavnatější a chutnější produkt, kterým samy o sobě například kuřecí prsní řízky nejsou. Nemají v sobě příliš tuku a jak je známo, prsní drůbeží svalovina bývá po upečení či osmažení […]

vaříme

Hamburger není ohřátá sekaná

Nějaký hamburger už pravděpodobně ochutnal každý z nás. Většinou ho ale známe pouze z nepříliš kvalitních fast food občerstvení, kterých v českých městech nalezneme nespočet. Restaurací a fast foodů připravujících opravdu správné hamburgery je však […]

vaříme

Správné skladování masa

Maso podléhá rychlé zkáze. Jeho skladování je třeba věnovat větší pozornost. Maso je choulostivé na změny teplot. Nakupujte nejčerstvější možné maso. Čerstvé maso lépe chutná a má delší trvanlivost. Pokud kupujete balené maso, zkontrolujte si […]

hygiena

Bezpečná teplota pokrmů

Neodborné zacházení při přípravě pokrmů i s hotovými jídly vede k mnoha vážným onemocněním. Toto je skutečnost, kterou si ti, kteří se na přípravě jídel podílí mnohdy ani neuvědomují. Všechna připravená jídla by měla být […]

vaříme

Argentina není jen fotbal

Tango, fotbal a gaučové jsou tři věci, které si možná vybavíte, pokud uslyšíte Argentina. Ovšem neměli bychom zapomínat, že se jedná především o národ „masožravců“ a každý Argentinec je hrdý na kvalitu zdejšího masa. Vždyť […]

vaříme

Maso pečené v troubě

Při pečení v troubě, chceme dosáhnout hezky propečeného a na povrchu křupavého kusu masa. Tento způsob pečení je vhodný zejména pro velké kusy masa a velkou drůbež.